Филмът „Отново съм тук“ (Here I am, Again) проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит.
Само месец след като едва оцелява след блъсване от кола, алпинистът и зоолог Боян Петров започва своето поредно възстановяване и дълга подготовка, за да довърши мечтатата си – да качи всичките 14 осем-хилядника. Без допълнителен кислород и 3 пъти преборил рак, Боян вече е изкачил 10 от тях. Сега е ред на световния гигант – Еверест. За тази цел, алпинистът стартира своето пътешествие, загрявайки с най-малкия сред 8-хилядниците – „джуджето“ Шиша Пангма, номер 11 в неговия списък.
Неочакван обрат на съдбата води до изчезването на Боян само на метри под върха, което води до безпрецедентна междудържавна спасителна акция по въздух и земя между Непал, Китай и България.
Премиерата на „Отново съм тук“ в България ще бъде в началото на декември. „За нас това е много повече от просто поредният филм-репортаж за Боян Петров. Това е филм за една българска легенда, за един от героите на новото ни време, който има и ще продължава да има своето заслужено място в сърцата ни, а вярвам, и в сърцата на тези след нас!“, споделя режисьора Поли Генчева.
Боян Петров е един от малцината алпинисти с диабет и винаги показваше на децата и всички с диабет, че това не пречи да постигнеш мечтите си и да стигнеш върховете които си набелязал! Често посещаваше събития на „Националната асоциация на децата и младите хора с диабет“ и ни споделяше как се справя с диабета! Вдъхновява много деца и младежи, малки и големи и ни показа, че въпреки диабета ние сме способни на всичкио! Във филма са включни кадри от събитие на НАДМХД в Пловдив, както и кадри, на кйоито Боян получава хипоглекимия в един от лагерите при катерене. Боян винаги ще е пример и мотивация за всички с диабет.
Боян остава завинаги в сърцата ни!