ПОКАНА за XI-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА С ДИАБЕТ
 ТЕМА: АКО НЕ СЕГА КОГА?
ДОСТЪП ДО ГРИЖИ ЗА ДИАБЕТА – ЗНАЙ РИСКА, ЗНАЙ ОТГОВОРА!
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате на XI- та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА С ДИАБЕТ, която ще се проведе на 25 – 26 ноември 2023 година „Младежки център – Пловдив“, намиращ се на Гребен канал Пловдив до Стадион ПЛОВДИВ с начален час 10:30 часа.
� По време на конференцията ще се дискутират новости, международни препоръки в качественото лечение и проблеми, с които се сблъскват от най-малкият до най-възрастният пациент с диабет.
� Темите, които ще бъдат засегнати са:
�Новости в лечението при диабет тип1 и тип2;
�Честота на захарен диабет тип 2 в детска възраст;
�Ролята на семейството при пациенти с диабет в ранна детска възраст и в пуберитета;
�Бременност и диабет – Как да бъдат избегнати честите хипогликимии по време на бременност?;
�Съвременни инсулинови терапии;
�Ваксините – кога и защо трябва да се ваксинираме?;
�Права и задължения на пациентите в България: Сподели, помогни, защити!
� В конференцията ще вземат участие водещи ендокринолози, лекари специалисти в различните области, които имат отношение към лечението на диабета, социални работници, адвокати защитаващи правата на пациентите и други.
� На 25.11.2023г. от 20:00ч. ще има организирана гала вечеря, за която ще получите повече информация при регистрация на посоченият телефон долу.
� На 25 и 26.11.2023г. по време на конференцията за децата ще бъде организиран спортен турнир по футбол, волейбол, баскетбол, а и ще има специална среща и програма, която за сега остава тайна.
� Наши гости ще бъдат представители на РЗОК, ОС, МОН, АСП, пациентски организации.
� Отправена покана има към известни Олимпийски и Световни шампиони в различни спортни области, които с удоволствие приеха поканата. Имената на всички тях са изненада за децата и участниците в XI-тата Национална конференция на децата и младите хора с диабет!
 СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
Надяваме се на вашето присъствие и участие в тазгодишната ни конференция посветена на Световният ден за борба с диабета.
 Много молим всеки, който има желание да присъства да се регистрира до 15.11.2023г. на  тел: 0879/ 148 624 – Камелия, от която ще получите повече подробности.
ОЧАКВАМЕ ВИ!!!