💙 За първи път нито един от изследваните за кръвна захар не показа завишени стойности, по време на „Фудтех“ и „Винария“ 💙
🍷 На 13.03.2022г. приключи Международното изложение за храни и напитки „Фудтех“ и „Винария“, след едногодишно прекъсване заради Covid-19.
 
💙 Вече 15 години Национална Асоциация на Децата и Младите Хора с Диабет учасват и са част от програмата на Международен панаир – Пловдив. По време на изложението екип от асоциацията измерва безплатно кръвна захар на посетителите, които имат желание, въпреки изкушенията от храни и напитки, да проверят своето здравословно състояние като си измерят кръвната захар.
 
💙 Нито един от изследваните – 1 200 посетители и изложители не показа завишени стойности. Стойностите на по-голямата част от преминалите през изнесения ни център се движеха между 5 – 6 милимола, при допустими до 8. Оказва се, че хората вече добре контролират нивата на кръвна захар.
 
🍷 „Фудтех“ и „Винария“ ни действа като терапия – чудесни вина и напитки, здравословни храни, гурме продукти и позитивни, красиви хора“, слподеляха хората. Изложенията от години са насочени към здравословен начин на живот и вече дават резултати, защото изложителите и посетителите са ориентирани към търсене и предлагане на биопродукти.
 
💙 “Затова и резултатите от измерванията установиха, че хората успешно балансират показателите дори и след хранене. Радващо е също, че много млади хора – изложители произвеждат екологични продукти, както и храни за диабетици, което ни дава надежда, че превантивната кампания с грижа за здравето на хората, която осъществяваме съвместно с Международен панаир Пловдив от 15 години, дава положителни резултати“.
 
💙 Щастливи сме, че се срещнахме отново с приятели, с които през тези 15 години създадохме добри контакти. Изключително радостни сме, че въпреки пандемията, те не са спрели да създават нови и още по добри продукти, от които всеки един от нас има нужда.
 
💙 Щастливи сме също така, че идват нови млади хора, които искат да работят и да произвждат храна, която е от истински български продукти, храна без консерванти и без заместители. С две думи истинска храна за ЗДРАВЕ.
 
📺 Много скоро ще ви представим всеки един от тях в нашите онлайн предавания „Здраве без Граница“. Всеки един от тях ще разкаже – как и защо е започнал да се занимава с производство на тези био храни. Защото повечето от тях не са си и представяли, че някога ще произвеждат и ще се занимават точно с това, но сега им доставя удоволствие.
 
🙏🏽 Благодарим на ръководството на Международен панаир – Пловдив за поканата и за подкрепата през всичките тези години!